Međunarodna likovna kolonija „Gradačac“, u Ledenicama Donjim od 21. – 23. jula | GRADACAC.com

Međunarodna likovna kolonija „Gradačac“, u Ledenicama Donjim od 21. – 23. jula

Izvor

NAJAVLJUJEMO

Već šestu godinu Marko Josić, iz ljubavi prema korijenima i svome kraju, okuplja slikare i organizuje međunarodnu likovnu koloniju, želeći oplemeniti svoj grad i podariti mu slike nastale na koloniji od ponajboljih likovnih umjetnika.

Organizator slikarskog druženja u Gradačcu, na porodičnom imanju Marka Josića u Donjim Ledenicama, je Fortuna-ART udruga likovnih umjetnika iz Zagreba, a sponzor je firma B.E.S.T. projekt iz Zagreba.

Na likovnoj koloniji u Gradačcu, osim slikara iz Hrvatske, učestvuju umjetnici iz Srbije, BiH i Rusije. Pozivu su se odazvali: Jadranka Paušić, Željka Sedlan, Robert Hinkelman i Anto Kajinić, Ante Čulo iz Zagreba, Stjepan Divković iz Ozlja, Ante Bumbar Nikolić iz Tovarnika, Nevenko Letić iz Belog Manastira,  Verica Čupić iz Novog Sada, Danijela Vojnić i Divna Lulić Jovičić iz Subotice, Viktorija Rabžajeva iz Ulan-Udea, a od domaćih umjetnika Jusuf Muharemović i Mladen Filipović iz Brčkog, Adil Mešanović iz Kalesije te Hiba Alajbegović Mustafić iz Sarajeva.

Umjetnici će boraviti i inspiraciju tražiti u gradu i okolici, u Ledenicama, slikati i kistom dočarati ljepotu mjesta i prekrasnih posavskih pejsaža.

Radio Gradačac

Izvorni tekst pročitajte na RADIOGRADACAC.ba

Gradacac.com na Viberu