„Mionica nekad i sad“ od 20. – 23. jula | GRADACAC.com

„Mionica nekad i sad“ od 20. – 23. jula

Izvor
„Mionica nekad i sad“ od 20. – 23. jula

Dešava se

Organizacioni odbor manifestacije „Mionica nekad i sad“ finalizuje pripreme za peto izdanje druženja koje okuplja značajan broj mještana i njihovih gostiju. U četiri dana na području Mjesne zajednice Mionica 1 posjetioci će imati priliku da uživaju u raznovrsnim kulturno-zabavnim dešavanjima, kao i u sportskom dijelu programa.

U okviru ovogodišnje manifestacije bit će postavljena izložba starih fotografija Mionice, a svoj doprinos mogu dati svi mještani sa odgovarajućim fotografijama. Izložba nosi naziv „Mionica nekad“, pa organizatori vjeruju kako će brojni mještani svojim fotografijama upotpuniti cjelokupnu manifestaciju. Kultura, sport, zabava, tradicionalne igranke, “sjedaljke” na javnim mjestima, razne građevine, institucije, stare ulice, alati i oruđa, značajni ljudi – samo su neke od tema koje mogu biti zastupljene u fotografijama mještana. Fotografije se mogu dostaviti lično u prostorije Mjesne zajednice, dok se u digitalnom formatu mogu poslati na mail adresu [email protected].

Sve je spremno za memorijalni turnir “ Admir Zrnić Zrno“

Nagradni fond prvog memorijalnog turnira u malom fudbalu “Admir Zrnić Zrno”, u okviru manifestacije “Mionica nekad i sad” iznosi 2.000 KM. Nagrada za pobjednike je 1.200 KM, za drugo mjesto 500 KM, dok će trećeplasirana ekipa osvojiti 300 KM. Sportski poligon kod Doma je u potpunosti očišćen, dorađen, postavljeni su reflektori i spreman je za učesnike turnira.

Utakmice se igraju četiri dana manifestacije, a osim turnira za seniore održat će se i turniri odgovarajućih škola fudbala, te veterana. Ekipe se mogu prijaviti najkasnije do 18. jula u prostorijama Mjesne zajednice, na kontakt telefone: 061/667-663 i 061/639-931, ili putem maila  [email protected].

Igranka uz TNT bend

Kulturno-zabavni dio manifestacije bazira se na nastupima nekadašnjih i sadašnjih izvođača narodne, sevdah i rok muzike, a očekuju se nastupi nekoliko renomiranih izvođača. Organizatori za petak, 21. juli, najavljuju veče sevdaha uz nastupe starijih i mlađih gradačačkih sevdalija.

Igranka po kojoj je Mionica 1 nekada bila nadaleko prepoznatljiva održat će se  u subotu, 22. jula. U rekonstruisanoj i uređenoj omladinskoj sali nastupit će TNT bend, a tu su i svi ostali prateći sadržaji ovakvog vida druženja.

Iz MZ Mionica 1 pozivaju sve zainteresovane da im se, kao i do sada, pridruže i upotpune manifestaciju „Mionica nekad i sad“.

Radio Gradačac/Foto: MZ Mionica 1

Izvorni tekst pročitajte na RADIOGRADACAC.ba

Gradacac.com na Viberu