Dan mladih u Gradačcu uz ulične akcije, radionice i dobru zabavu | GRADACAC.com

Dan mladih u Gradačcu uz ulične akcije, radionice i dobru zabavu

Izvor

Dan mladih u Gradačcu uz ulične akcije, radionice i dobru zabavu

NAJAVLJUJEMO

Međunarodni dan mladih obilježava se 12. augusta širom svijeta, a po prvi put biće obilježen i u Gradačcu. Vrijedni aktivisti Asocijacije srednjoškolaca u BiH Lokalni tim Gradačac odlučili su ove subote promotivnim aktivnostima i prigodnim druženjem skrenuti pažnju sugrađana na potrebu aktivnijeg djelovanja u našoj zajednici.

Širom svijeta 12.august se obilježava kako bi se promovisao aktivizam mladih, te prepoznali njihovi napori i akcije koje doprinose pozitivnim promjenama, razvoju i ekonomskoj dobiti zajednica, ali i šireg društva.

Kako su za Radio Gradačac pojasnili članovi Lokalnog tima Asocijacije srednjoškolaca Gradačac Adna Hadžimuhamedović, Amina Omeragić i Amar Grabić prvi dio obilježavanja Dana mladih biće usmjeren na uličnu akciju prodaje limunade i kolača koja ima za cilj osiguranja sredstava za neke od narednih projekata ovog tima. U tom smislu, iz Lokalnog tima su pozvali privredne subjekte i pojedince da svojim donacijama pomognu realizaciju ove aktivnosti.

U subotu, 12. avgusta, na Međunarodni dan mladih najavljena je šetnja kroz centar grada i edukativne radionice u kompleksu Starog grada (prostor ispred stare Gimnazije). U večernjim satima na prostoru bašte Javne biblioteke „Alija Isaković“ najavljeno je veče pod maskama – „Summer shades of lights“.

Lokalni tim Asocijacije srednjoškolaca u BiH Gradačac poziva sve mlade da im se pridruže, a o ovom događaju više doznajte u programu Radija Gradačac u petak od 10,15.

Radio Gradačac/ Foto: RG, Lokalni tim Gradačac i ASuBiH

Izvorni tekst pročitajte na RADIOGRADACAC.ba

Gradacac.com na Viberu