Gradačac slavi, Cvijanović s dva gola srušio Slogu | GRADACAC.com

Gradačac slavi, Cvijanović s dva gola srušio Slogu

Nošeni podrškom s tribina i pobjedom iz Konjica, nogometaši Zvijezde na svojoj Banja Ilidži su skinuli skalp favoritu za ulazak u Premijer ligu, ekipi Sloge iz Simin Hana.

Već na početku meča Zvijezda je pokazala kakve ambicije ima u ovom meču, pa je prijetila preko Cvijanovića i Guzine, ali je gostujući gol ostao sačuvan. U 35. minuti postignut je pogodak za slavlje domaćih igrača i navijača, a strijelac je bio Cvijanović, koji je glavom loptu smjestio u gostujuću mrežu nakon jednog dobrog centaršuta sa strane.

Zvijezda je na odmor otišla sa prednošću od jednog gola, a u nastavku izabranici Nermina Šabića nisu dopuštali gostima da dođu do izjednačenja, a Slogi je otežao i Muris Pirić, koji je sredinom drugog dijela dobio direktan crveni karton.

Do kraja utakmice novim golom Cvijanović je postavio konačnih 2:0. Sloga je ostala na tri boda, dok Zvijezda ima šest, a po nove bodove narednog  vikenda odlazi u Jajce kod Metalleghea.

Zvijezda – Sloga 2:0

NK Zvijezda: Prljača, Adžem, Cvijanović, Guzina, Devedžić, Čivić, Đekić, Kapetan, Damjanović, Hevešević, Huseinspahić.

FK Sloga Simin Han: Hamzabegović, Efendić, Kostić, Šarčević, Vejzović, Ibrahimović, Bečić, Stjepanović, Kojić, Ostojić, Vukmirović.

E. Škorić

SportSport.ba