Servisne informacije za 11.08.2017. | GRADACAC.com

Servisne informacije za 11.08.2017.

Izvor
Servisne informacije za 11.08.2017.

Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5,37, zalazi u 20,06 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom noći na pregled primljen i zbrinut 41 pacjenata. Dvije osobe upućene na liječenje u UKC Tuzla.

Porodilište – na Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 13 beba, sedam djevojčica i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna kriminalna radnja, a četri događaja su evidentirana u rubrici “ostalo”.

Vatrogasno društvo – interevancija na gašenju požara u MZ Sibovac gdje je opožareno oko 10 dunuma niskog raslinja. Intervencija je trajala od 23,25 do 01,25 sati, a u gašenju su učestvovali jedna vatrogasna posada sa tri vatrogasca i četri mještana.

Komunalac – nema prijava zbog većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 24°C, atmosferski pritisak 986 mb, relativna vlažnost zraka 60%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas sunčano i toplo. Poslije podne i tokom noći pad temperature i kišni pljuskovi, moguća grmljavina i jače nevrijeme. Najviša dnevna temperatura od  32 do 35°C.

Biometeorološka prognoza: Povoljnija u odnosu na prethodne dane, ponajviše zahvaljujući osvježenju u vidu padavina i nižih temperatura. Na jugu će biti sunčanije, uz sjeverno strujanje, što će ugodno djelovati na većinu populacije, dok će u centralnim i sjevernim područjima, duže zadržavanje naoblake i padavine tokom dana uzrokovati slabije poteškoće kod meteoropata. Opšta slika u cijeloj zemlji će biti ljepša, a hronični bolesnici će osjetiti olakšanje.  (FHMZ)

Radio Gradačac

Izvorni tekst pročitajte na RADIOGRADACAC.ba

Gradacac.com na Viberu

Šta vi mislite o ovome ?

Kliknite ovdje da unesete svoje mišljenje