Još dvije zlatne medalje u Gradačcu. Pobjednici Europskog kupa u karateu Rasim Bahić i Mirsad Hadžimuhamedović. | GRADACAC.com

Još dvije zlatne medalje u Gradačcu. Pobjednici Europskog kupa u karateu Rasim Bahić i Mirsad Hadžimuhamedović.

Proteklog vikenda Klub borilačkih sportova “ZMAJ” Gradačac učestvovao je na dva takmičenja.

U subotu je naš klub sa svoja dva takmicara ucestvovao na Kung Fu WuShu Evropskom Cupu u Srbiji.

Rasim Bahić i Mirsad Hadžimuhamedović takmičili su se u Sandi (Kineski Kick Box) kategoriji, gdje su u teškoj i jakoj konkurenciji ostvarili izuzeten rezultat osvajanjem zlatnih medalja.

Rasim Bahić je juniorski prvak Evropskog Kupa gdje je do zlatne medalje imao tri meča sa odradenih 7 rundi. U finalnom meču je u drugoj rundi doživio nokdaun, gdje je nakon odbrojavanja nastavio meč. Treća runda je bila odlučujuća runda gdje je uz veliku dominaciju udaraca, rušenja i bacanja savladao protivnika Srbije sa 2:1 u rundama.

Mirsad Hadžimuhamedović je seniorski prvak Evropskog Kupa.Do zlatne medalje došao je sa dva meča i odrađenih 5 rundi.Njegove pobjede su obilježila rušenja i bacanja, što se taktički pokazalo ispravnim, obzirom da su svi njegovi protivnici udarački bili dobro pripremljeni.

Pored takmičenja odrzan je i seminar za licenciranje sudija čime je trener kluba, Asmir Jahic stekao licencu sudije po pravilima najveće svjetske organizacije za Kung Fu WuShu – IWUF

Seminar je vodio istaknuti svjetski sudija iz Turske, Abdulvahit Alagöz.Evropski Kup je organizovao WuShu Savez Srbije a isti je se odrzao u Novom Bečeju.

Važno je istaknuti da je ovo dobar znak za naše takmičare koji imaju pravo nastupa na svjetskom WuShu prvenstvu. Isto ce se odrzati u Kazanu, Tartastan, Rusija u periodu od 27.09.- do 03.10.2017 godine.

Napominjemo da sam odlazak na ovo takmičenje nije moguć bez sponzora i podrske općinske vlasti.

Osim ovog takmičenja u nedjelju je u Bugojnu održano 12-to po redu Federalno karate prvenstvo za kadete, juniore i U21.

Naš klub je predstavljala ženska kadetska ekipa u katama. Sastav ekipe : Ajla Vehabović, Anela Hanić i Nusreta Bećirović koje su osvojile treće mjesto.

Jedan od važnijih sportskih takmičenja koje slijedi krajem tekućeg mjeseca je “DRŽAVNO PRVENSTVO”  za kadete, juniore i U21. Isto ce se održati u Mostaru a naše želje i cilj je plasman naših takmičara u reprezentaciju BiH.

Za sve informacije o sponzorskim mogućnostima kontaktirajte KBS “ZMAJ” Gradačac

Asmir Jahić
Ipon BiH
KBS”ZMAJ” Gradačac
061-775-780