Otvoreni atelje u gradskom parku | GRADACAC.com

Otvoreni atelje u gradskom parku

Izvor
Otvoreni atelje u gradskom parku

NAJAVLJUJEMO

Povodom 21. septembra Međunarodng dana mira, Kolacija “Mržnja, ne sada i ne ovdje” Gradačac organizuje otvoreni atelje pod nazivom “Obojimo mir”.

Otvoreni atelje “Obojimo mir” održat će se u četvrtak (21. septembra) u gradskom parku od 10 do 15 sati, gdje će mladi ljudi, prije svega srednjoškolci i studenti, pokazati svoje vještine crtanja i slikanja.

Ovo je jedna od septembarskih aktivnosti koje Koalcija provodi u saradnji s OSCE-om, u cilju širenja svijesti kod građana, a posebno mladih o važnosti mira i suživota.

Rezolucijom Ujedinjenih nacija (UN) iz 2001. godine, 21. septembar je određen za Dan nenasilja i prekida neprijateljstava na globalnom nivou. Međunarodni dan mira utemeljila je Opća skupština UN-a 1981. godine u cilju obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama.

Kolacija “Mržnja, ne sada i ne ovdje” Gradačac, ovim putem poziva sve mlade koji su spremni pokazati svoje vještine crtanja i slikarstva da se uključe u ovu aktivnost 21. septembra u gradskom parku i da zajedno “Obojimo mir”. Poziv važi i za sve građane, dođite i budite podrška mladim ljudima koji kreiraju bolje i ljepše mjesto za život.

Radio Gradačac

Izvorni tekst pročitajte na RADIOGRADACAC.ba

Gradacac.com na Viberu