PU Gradačac – Identifikovan počinilac saobraćajne nezgode sa smrtnom posljedicom | GRADACAC.com

PU Gradačac – Identifikovan počinilac saobraćajne nezgode sa smrtnom posljedicom

Izvor
PU Gradačac – Identifikovan počinilac saobraćajne nezgode sa smrtnom posljedicom

Bezbjednost

Službenici policije PU Gradačac su radeći na otkrivanju i identifikovanju NN vozača putničkog motornog vozila koji je prouzrokovao saobraćajnu nezgodu sa naknadnom smrtnom posljedicom i udaljio se sa lica mjesta, operativnim radom došli do saznanja da se radi o licu S.M., rođen 1997.godine nastanjen na području općine Gračanica. Riječ je saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila dana 08.08.2017.godine u mjestu Međiđa Donja, općina Gradačac u kojoj je pješak Z.H., rođen 1976.godine nastanjen na području općine Gračanica zadobio povrede usljed kojih je 16.08.2017.godine preminuo u UKC-u Tuzla.

Nad S.M. je u službenim prostorijama PU Gradačac izvršena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa“ iz čl. 336. stav 4. Krivičnog zakona F BiH, a u vezi sa krivičnim djelom „Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi“ iz člana 337. stav 2. KZ FBiH, kojom prilikom je isti priznao navedeno krivično djelo.

Nakon kriminalističke obrade, S.M. je dana 10.09.2017.godine uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva TK-a na dalje postupanje.

Radio Gradačac / MUP TK / Foto: ilustracija

Izvorni tekst pročitajte na RADIOGRADACAC.ba

Gradacac.com na Viberu

Šta vi mislite o ovome ?

Kliknite ovdje da unesete svoje mišljenje