FOTO: Let`s go da iđemo® na Sahat-kulu | GRADACAC.com

FOTO: Let`s go da iđemo® na Sahat-kulu

Danas sam izigrav`o Indijana Dževsa.

Godinama prolazim pored nje i svaki put mi sve krivlja i krivlja, pa hajde rekoh da se jednom popnem dok nije skroz upala. Valjda je atestirana na 112 kg ?.

Uđoh, trta bogami, al nema nazad, lakše se popet` neg` sić`. Ilda Dzafic me bodri i svako malo provjerava ljulja li se i podupire kulu ramenom.Pod pritiskom svoje budalaštine, uz niz pauza, stigoh na vrh. Kad tamo piva k`o naručena ??

Sada, šalu na stranu. Jest da je ovo foto nastavak projekta Let`s go da iđemo® (vidite da sam zaštitio®) koji, uglavnom, kroz zafrkanciju progovara o ozbiljnim stvarima i ukazuje na nas same, ali i druge koji se možda ne ubrajaju u “nas”, ova današnja priča je ipak ozbiljna tema i pitanje za sve nas. ?

Treba li da se desi nesreća ili, nedajbože, tragedija, pa da tek onda reagujemo? Bojim se, bit će kasno !!!

Metalna vrata na Sahat-kuli su već duži period razvaljena !!!

Kao što rekoh, svaki dan prolazim pored Sahat-kule i više puta sam primijetio djecu koja ulaze kroz ta vrata i penju se do vrha kule. Ne samo djeca, nego i odrasli što se vidi po ostacima pića i cigareta na fotografijama, mada danas nema pravila.

Često sam tu djecu, kad je palio moj autoritet, upozoravao i čak tjerao od Sahat-kule, “prijetio” policijom, …


Želja mi je da ovaj post bude upozorenje svima nama i onima koji su nadležni za brigu i upravljanje kompleksom Starog grada i samom Sahat-kulom, kako bi se preduprijedile neželjene posljedice. Samo nek` svako radi svoj pos`o kako treba.


Još jednom pitam:
TREBA LI DA SE DESI NESREĆA ILI, NEDAJBOŽE, TRAGEDIJA,
PA DA TEK ONDA REAGUJEMO?

 

Ja sam evo reagovao na svoj način, a Vi … ?

Dževad Pašalić