Skoro 2.000 potrošača zbog kvara ostalo bez struje – Servisne informacije za 11.10.2017. | GRADACAC.com

Skoro 2.000 potrošača zbog kvara ostalo bez struje – Servisne informacije za 11.10.2017.

Izvor
Skoro 2.000 potrošača zbog kvara ostalo bez struje – Servisne informacije za 11.10.2017.

Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6,50, zalazi u 18,15.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom noći na pregled primljeno i zbrinuto 37 pacijenata. Jedna osoba upućena na liječenje u UKC Tuzla.

Porodilište – na Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a rođeno 10 beba, pet djevojčica i pet dječaka.

Policijska stanica – na putu Gradačac – Ormanica dogodile su se 2 saobraćajne nezgode u kojima su lakše povrijeđene dvije osobe.

Elektroposlovnica – Zbog kvara na čvornoj TS 35/10 kV skoro 2.000 potrošača juče je ostalo bez snadbijevanja strujom. Kako je za Radio Gradačac rekao direktor Elektroposlovnice, Safet Trakić, riječ je o kvaru kakav se dešava jednom u 20 ili 30 godina, pregorenom transformatoru od 8 MW. Snadbijevanje strujom u užem dijelu grada normalizovano je kasno sinoć. Ekipe Elektroposlovnice sinoć su bile angažovane i u Mionici gdje je, zbog oborenog stabla na dalekovod, dio korisnika ostao bez struje. Kako nam je potvrđeno, ovoga jutra situacija na našem distributivnom području je zadovoljavajuća.

Vatrogasno društvo – u posljednja 24 sata nije bilo intervencija na gašenju požara.  

Komunalac – nema prekida u snabdijevanju korisnika gradskog vodovoda.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 10°C, atmosferski pritisak 996 mb, relativna vlažnost zraka 96%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas sunčano uz promjenjivu naoblaku. Najviša dnevna temperatura do 20°C.

Biometeorološka prognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. U jutarnjim satima, kod osjetljivih osoba moguće su poteškoće usljed nižih temperatura i većeg sadržaja vlage u zraku. Sa odmicanjem dana će otopliti i biće ugodnije, prikladno za boravak na otvorenom. (FHMZ)

Radio Gradačac

Izvorni tekst pročitajte na RADIOGRADACAC.ba

Gradacac.com na Viberu

Šta vi mislite o ovome ?

Kliknite ovdje da unesete svoje mišljenje