Ja stvarno volim živjet ovde u Gradačcu. Milina! Nema ničega. Nista se ne dešava. Niko ne nudi ništa. Ko drma-drma. | GRADACAC.com

Ja stvarno volim živjet ovde u Gradačcu. Milina! Nema ničega. Nista se ne dešava. Niko ne nudi ništa. Ko drma-drma.

Ja stvarno volim zivjet ovde. Milina! Nema nicega. Nista se ne desava. Niko ne nudi nista. Ko drma-drma. Nema koncerata,osim po diskotekama,a pocinju u 00:00,ili da se skupe pare za nekog bolesnog. Kulturna desavanja..predstave u kinu za djecu i to 5 km ulaz! Ostalo..sto stranka odredi! Skupo sve,i stalno poskupljuje,a Euro i dalje 1.95 a daju nam 1.94! Knjige za skolu uzasno skupe! Djeca prerano idu u skolu,sa prevelikim torbama.

Plate cesto kasne,i premale su. Na birou nas je sve vise i ne smijemo kasnit,skinu nas i gubimo pravo na zdravstveno..koje k…..o zdravstveno?! U bolnici skoro sve placamo,u hitnoj pogotovo! Bolje da nije hitno! Rak..bolest broj jedan!

Lijecimo se,i dzaba..umiremo. .srcani udari bruda,ko dobar dan! Umiremo mladi. Ako predjes 60,ok si,mozes do 80. Politicari kazu da zivimo predugo. Heej..valja davat penzije toliko dugo ccc. Sirotinje sve vise.

Prohtjevi jos veci,ubise reklame,skupa voda..voda ko pivo nemal! Vjera se mjesa u drzavne stvari. Sve hodze neke! Rusi se istorijsko nasljedje,grade se blistave nove zgrade. Kvadrat..sitnica,1200 km! I opet nije nase!! Ubacili nepostojecu tv sa strujom!

Ako placam moju tv i imam Bht i Ftv,sto moram opet placat?? Cuj 2 kanala 8 km!! Ima li skupljih 2 kanala igdje! I hej..iskljuce nam struju zbog toga ako ne platimo,a struju placamo!! Izbori..da ne spominjemo! Glasamo za vjerske lidere,po principu – ebga,nas je! Kasnije..lazu nas. Putevi..o majko!! Putarine..oooo maajko! Parking ne platis..kandza! Na privatno vozilo za “po” marke! I to za parkinge koje su placeni krvlju u ratu!

Diskonti imaju nekvalitetnu robu. Stvarno gdje nalaze te poluproizvode..a da,naspram standarda! A vjerski praznici?? Ooo brudaa!! Ma Bozic je mala beba za Bajrame! Nemas para..nema ici familiji. Kupuje seee..bruda..kao da nam je vanjski dug u plusu,a ne minus 12.000000000? Znate li koji je ovo broj? Da,samo rijetki,jer pismenost nam je 21%! Ali bitno je da znamo prepoznat koji je novi Audi 6 ili Bmw X6!

Bitno je da imamo cool slike na Fb,covjek bi rekao zemlja izobilja! Sve cure lijepe,a momci …… kod kuca,ubise se. A one..imaju nekoga..u Njemackoj!!! I one idu cim se udaju! Rodbina nekad posalje,sreca! Ugalj..720 kg umjesto tone,pola prasina! Drva..de izmetraj..nece,umjesto 15, dobijes 12..11 metara! Varanja i nepravde,na svakom koraku. I na pijacama varaju. Domace! D..e moje domace ccc!

A nedo Bog da sta treba neko uradit..nemas koga naci!! Svi gotiva,svima malo. Sljive nema ko obrat. Pa Sajam..vaser sa vatrometom. To ima i Odzak!! Grad hoce status grada..jami to!! Sve sto vrijedi,unistava se. E..a dodje ti neko,nemas ih gdje izvest! U 11 sve se zatvara. Aj u cetvrtak izadji negdje do 2!! Ma de,a turisticki grad! 250.000 + nocenja ove godine! Gdje ba? U Mostaru!!

Imamo banju,a stanovnistvo treba da se ponosi,a nemamo gdje banjske vode nasut! Sramota! Vlast kao da pravi tu vodu a ne priroda!! A bazen,da ne pricamo! Ne znam ni smijem li doci!! Nervoze je sve vise. Nezadovoljstva. Imamo spomenike,zene nam se nemaju gdje porodit!! Odakle si sine..iz Gradacca,a rodjen nemal u ….. svoje matere!! Po opstini trazit nesto malo teze za izvadit,idi u Tuzlu! Ko i kad prst slomis idi u Tuzlu! Tuzlu znam samo po bolnici ccc.

Obdaniste,prepuno,i neadekvatno. Igraone,hm..Gradacac. Mogu ja jos nabrajat. Policija..nisu losi ipak..mada se hijerarhija osjeca,i boli. Vatrogasno..dobri su. Benzinske,a ja..osoblje kao da je njihovo privatno. Cast izuzecima!

Globalno..neuki smo,poluobrazovani,sa narodnom mudroscu,kao npr. : Ebes to sta ce mi…koga to zanima…ti znas sve…nikad mi to nece trebat,ili naaajbolje…sta ce mi skola!! Neee bitno je kupit odijelo i haljinu za maturu,roditelje oderat za 350 km,a i dalje ne znaju osnove kulture,ni da je Pariz blize nama od Londona!! Ali zato znaju nadraganit pijani auto,pa u stub i svo selo tuguje,a niko ne smije reci..ko mu je kriv!

Punoljetstvo ovde nista ne znaci. Babin je to sin! Mamina šćer! Najteze je sa djecom ovde,prvih 30 godina. I onda…do…di ti sve to gedat! A od Raminog tecica,od rodjaka mu amidzic,otisao u Njemacku. Heeej..fajn se snaso! De nek ide i nas Tarik!! 1800 eura plata. I Mejasa more ic! I Bajro. I Ana. I Mile. I ….. palac!

Nece ljudi vise nepravde! Losih izbora. Nastimanih glasanja

Nece prepucavanja po tv i radiju! Loseg uticaja iz video spotova! Pistolji,krstovi,polumjeseci,tetovaze,nekvalitetne sminke,rate kredita za kauc,nedaju vise 6 i po km za karton jaja,sumljive kvalitete,za cokoladu kancerogenu neku iz Turske za 60 feninga,dijete odmah rak razvija,baste ne radjaju kao bolji plastenik..uhhhhh…a hocemo radit uz podsticaj. E svabo ga da,ionako i ovde radimo od 7 do 5!

Pustite nas da idemo. Nista drugo!

FB profil : M.I.

——————————————————————————

Neka te svi čuju na MEGAFON !!!  megafone-crni

Fotografije ili video sa ključnom kategorijom možeš poslati na Viber broj

Viber broj :   vib+387 60 305 4444
E mail :        [email protected]
www.facebook.com/GradacacCom/

-Kritikujem
-Pitam
-Pohvaljujem
-Upozoravam