Pokažimo da nam je stalo! Učenici OŠ „Ivan Goran Kovačić“ i udruženje "PIPOL" obilježavaju Međunarodni dan djece oboljele od raka | GRADACAC.com

Pokažimo da nam je stalo! Učenici OŠ „Ivan Goran Kovačić“ i udruženje “PIPOL” obilježavaju Međunarodni dan djece oboljele od raka

15.februar u svijetu i u Bosni i Hercegovini tradicionalno se obilježava kao Međunarodni dan djece oboljele od raka.S ciljem podizanja svijesti o pojavi malignih oboljenja u dječijem dobu, kao i ukazivanja na njihove potrebe i probleme udruženje „PIPOL“ svake godine prigodnim aktivnostima obilježi ovaj značajan datum.

* Udruženje „PIPOL“ će u saradnji sa menadžmentom i učenicima OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Gradačca, 16.02.2018.godine ispred Sahat kule koja se nalazi u neposrednoj blizini kule Husein-kapetana Gradaščevića od 12.00. do 12.30.sati realizovati aktivnosti s ciljem obilježavanja ovog značajnog datuma:

– podjela zlatnih vrpci kao međunarodno priznatog simbola protiv raka u dječijem dobu
– puštanje u zrak dvadeset (20) šarenih balona s ciljem iskazivanja podrške i solidarnosti prema djeci oboljeloj od raka i članovima njihovih porodica, kao i niz drugih aktivnosti.

Pokažimo da nam je stalo! Pokažimo da rak ne može onesposobiti ljubav. Ne može razbiti nadu. Ni unišititi vjeru. Niti prekinuti mir. Ne moze ni ubiti prijateljstvo. Čak ni ugusiti uspomene. Pa ni utisati hrabrost. Kamoli zarobitu dusu. Ne može ukrasti vječni zivot.