Sutra peti Festival palačinaka u gradskom parku | GRADACAC.com

Sutra peti Festival palačinaka u gradskom parku

Izvor

Manifestacije

U Gradačcu će se u utorak 13. februara održati peti Festival palačinaka „Gastro provincija u pozadini“. Ova tradicionalna manifestacija organizuje se u povodu Međunarodnog dana palačinaka i održat će se u gradskom parku od 11 do 15 sati. U pripremi palačinaka takmičit će se ekipe osnovnih i srednjih škola, restorana i medisjkih kuća, saopćili su organizatori.

U porethodne četiri godine imali smo lijepo vrijeme i nadamo se da će tako biti i sutra. Pripreme su u punom zamahu i očekujemo dolazak brojnih ekipa. Ovaj festival je prošle godine poprimio međunarodni karakter i pored takmičata iz Bosne i Hercegovine očekujemo ekipe škola iz susjedne Republike Hrvatske. Pripremili smo nekoliko pagoda kako bi se u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika od kiše ili snijega zaštitili takmičari ali i posjetioci, rekao je u izjavi za Radio Gradačac koordinator Festivala palačinaka, Hamid Kujraković.

Festival je neprofitnog karaktera i ima za cilj promociju proizvođača hrane i pića, promociju gastronomskih vrijednosti, promociju zdravog načina ishrane.  Organizatori festivala su Klub ljubitelja palčinaka, Brunch d.o.o., Udruženje kuhara BiH, Tapas, CEI Nahla Bihać sa partnerima MSŠ „Džemal Bijedić“ Goražde, Gimnazija „Mustafa Novalić“ Gradačac i  MSŠ „Hasan Kikić“ Gradačac. Projekat „Gastro provincija u pozadini“ od njegovog osnovanja podržava Općina Gradačac.

Obilježavanje Međunarodnog dana palačinala istovremeno se organizuje u Gradačcu u gradskom parku, u Zenici u starom pozorištu, na gradskom trgu u Bihaću.

Radio Gradačac / Facebook: Klub ljubitelja palačinaka

Izvorni tekst pročitajte na RADIOGRADACAC.ba

Gradacac.com na Viberu