Esad Salkić osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva Ivice Kantora u Tuzli | GRADACAC.com

Esad Salkić osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva Ivice Kantora u Tuzli

Izvor

Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Tuzli danas je izreklo prvostepenu presudu Esadu Salkiću kojom se osuđuje na 14 godina zatvora zbog ubistva Ivice Kantora. 

Tokom današnjeg izricanja prvostepene presude istaknuto je da se Salkić osuđuje na 14 godina zatvora zbog krivičnog djela ubistva te tri mjeseca zbog nedozvoljene nabavke i posjedovanja poluautomatskog pištolja marke “Crvena zastava”, čime je kazna preinačena u jedinstvenu u trajanju od 14 godina i dva mjeseca.

Salkiću će biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 27. juna 2017. godine, a tužilačka strana i odbrana imaju pravo žalbe.

Kantorova supruga Gorana Ristić nakon izlaska iz sudnice za Tuzlanski.ba je rekla da će uložiti žalbu jer su, kako je ustvrdila, svi dokazi upućivali na to da je riječ o brutalnoj likvidaciji.

Predsjednik Sudskog vijeća Kantonalnog suda u Tuzli je prilikom izricanja presude rekao da se cijeli događaj odvio u noći 27. juna prošle godine.

Sve je počelo prvenstveno verbalnom prepirkom između Kantora i Salkića u unutrašnjosti ugostiteljskog objekta Sezam koji se nalazi na šetalištu Slana Banja.

Nakon izvjesnog vremena Kantor je izašao iz objekta, a Salkić mu je upućivao telefonske pozive na koje se on nije obazirao.

Kantor je potom ušao u automobil marke Passat te krenuo put glavne raskrsnice, a za njim se zaputio i Salkić.

U jednom trenutku Kantor je zaustavio automobil i izašao iz istog, a nakon čega je Salkić izvukao vatreno oružje koje je držao za pojasom te ispalio tri hica u Kantora, jedan u predjelu stomaka, te dva u predjelu vrata i leđa, nakon čega je Kantor pao na zemlju.

Nakon toga Salkić u Kantora ispaljuje preostala tri metka koja je imao u pištolju u potiljačnom predjelu glave i tako mu nanosi smrtonosne povrede.

 

Podsjećanja radi, Kantor je 2009. godine teško ranjen hicima iz automatske puške ispred Doma mladih u Tuzli, a do pucnjave je došlo kada se ˝golf II˝ zaustavio ispred ovog objekta.

Dvije osobe, od ranije poznate policiji pucale su iz automatske puške, nakon čega su se udaljile s mjesta događaja.

Tom prilikom Kantor je zadobio više prostrijelnih rana, a ljekari su se za njegov život borili danima.

Nakon toga se nastavio baviti zaštitarskim poslom, do kobne junske noći kada je povredama nanesenim iz vatrenog oružja podlegao na licu mjesta. (Tuzlanski.ba)

PRATITE SVE VIJESTI NA VIBERU

WWW.VIBER.COM/GRADACAC