FOTO/VIDEO: Pregovori na Šićkom bezuspješni. Hoće li policija krenuti na borce? | GRADACAC.com

FOTO/VIDEO: Pregovori na Šićkom bezuspješni. Hoće li policija krenuti na borce?

U 11:45 sati policijski komesar MUP-a TK Dževad Korman pregovarao je sa borcima koji od jučer ujutro blokiraju petlju Šićki Brod. Ponudio je da formiraju pregovarački tim od dvadeset boraca i obezbjeđen autobus da ih odveze u Sarajevo na pregovore, ali su borci to odbili jednoglasno Traže da u Tuzlu na petlju dođe lično Salko Bukvarević, resorni federalni ministar.

I pored molbi policije da se borci raziđu jer im je sljedeća naredba djelovanje silom, ne odustaju. Ne namjeravaju se skoliniti sa ceste dok im se zahtjevi ne ispune, pa i po cijenu da se sukobe s policijom. Pripadnici specijalne jedinice MUP-a TK nalaze se na benzinskoj pumpi nekoliko stotina metara od prvih barikada. Čekaju naredbu.

U jutrošnjim pregovorima između policije i veterana nije bilo incidenata i učesnici protesta su se mirno povukli sa saobraćajnica u Zenici i Sarajevu, no tuzlanski borci su ustrajni.

 RTV SLON

1 komentar

Kliknite ovdje da unesete svoje mišljenje

  • Pratimo sto se desava u Bosni i nije nam nimalo drago vidjeti kak srbi lako uspjevaju da manipluriaju vama.Odista, ukoliko dozvolite srbima da rade sto zele i ak se primaknu ansoj granici, mi cemo se znati braniti jer izgleda vama povijest nista ne govori.Isto su vam radili i u proslom ratu kada su vas zavadili u Bihacu i Krajini pa ste se medju sobom tukli umjesto da ste otjerali cetalje kao mi.Sada je izgleda na redu Tuzla.Puna je petokolonasa.Pogledajte ejdan jako dobar post koji se “vrti”hravtskim portalima o tome kak Bosanac odista moze biti glup:
    Naprijed SDP…DF…SBB…NS…GRADJANSKI SAVEZE…HAJMO…HAJMO U DEMOKRATIJU!Ne smeta nam HDZ, ne smeta nam SNSD i ..ne smetaju nam dusmani BiH-SMETAJU NAM NASI!

    ………………………………………..MI SMO ZA BRATSTVO I JEDINSTVO I DALJE…..nema veze kapija, omaklo im se samo…..HAJMO TO POKAZATI I DOKAZATI….HAJMO RUSIT MI BOSNJACI DZAMIJE,..KO STO NAS JE DRUG TITO UCIO..DA BUDEMO PRIMJER DRUGIMA U TOME!…………… HAJMO UNISTAVATI NASE BOSNJACKE FIRME…….PROTESTVOVATI PROTIV NASIH POLITICARA I PREDSTAVNIKA….HAJMO RULJO TUZLANSKA!…………….MI SMO ZA BRATSVTO I JEDINSTVO I SVAKI NEPISMENI SRBIN NAS MOZE DICI NA BUNU…SAMO IM DAJTE MALO SLANINE(POSTO SU “BOSNJACI”IZ TUZLANSKOG KANTONA POZNATI PO TOME DA VOLE CVARKE I SLANINU),DAJTE IM SLJIVE DA ZALIJU I BALIJA RAHAT!…HAJNMO RUSIT DZAMIJE, HAJMO GLASAT ZA SBB,SDP,DF,NS….NEMA VEZE STO OVDJE NEMA BORACA ILI IH IMA JAKO MALO!HAJMO UDARIT PO SVOJIMA!HAJMO RULJO!!!

    (9)