Policija reagovala: Saobraćaj na petlji Šićki Brod deblokiran (VIDEO) | GRADACAC.com

Policija reagovala: Saobraćaj na petlji Šićki Brod deblokiran (VIDEO)

Kako nam je upravo potvrđeno iz MUP-a TK, saobraćaj na petlji Šićki Brod deblokiran je jutros u 7:00 sati. Jake policijske snage MUP-a TK rano jutros sati izvršili su akciju deblokiranja petlje Šićki Brod.

Kako portal Tuzlanski.ba  nezvanično saznaje, nekoliko osoba zadobilo je povrede i prevezeni su na UKC Tuzla. U Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli za Tuzlanski.ba je potvrđeno da su u prijemnu ambulantu prevezene dvije osobe inicijala P.M. i I.A.. Oni se trenutno nalaze u obradi, a prema prvim informacijama zadobili su lakše tjelesne povrede. Na redakcijski mail stigao nam je sljedeći video:

Posted by Samir Cela Sadikovic on Friday, March 2, 2018

Podsjetimo, nakon trodnevne blokade na zahtjev boraca da dođe na razgovore, ministar Bukvarević jučer je posjetio Tuzli i zatražio da bivši borci izaberu delegaciju od pet članova i dođu na razgovor. S obzirom da borci međusobno nisu uspjeli postići dogovor te izabrati pet predstavnika, sastanak je na kraju propao.  Ministar je krenuo ponovo put Sarajeva, a demonstranti su nastavili držati u blokadi petlju Šićki Brod. Na petlji Šićki Brod trenutno se nalaze pripadnici MUP-a.

pojmovi