U subotu u Tuzli akcija šišanja i doniranja kose za djecu oboljelu od raka | GRADACAC.com

U subotu u Tuzli akcija šišanja i doniranja kose za djecu oboljelu od raka

Izvor

U sklopu projekta „Moja kosa – tvoja kosa“ Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ organizira akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka. Ova akcija će se održati 17. marta 2018. godine (subota) u periodu od 12,00 do 18,00 sati u Bingo City Centru (glavni ulaz) u Tuzli.

U Bosni i Hercegovini od malignih bolesti godišnje oboli oko 60 djece različitih uzrasta. Procenat izliječenja se kreće oko 80 posto. Međutim, put do izliječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava je gubitak kose.

Pozivamo sve građane Tuzlanskog kantona da dođu i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka. Bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže). Do sada smo izradili i uručili 14 perika, a 4 perike su trenutno u procesu izrade. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu, saopćeno je iz Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ Sarajevo.

Projekat Moja kosa tvoja kosa je podržan od strane Švicarske ambasade u BiH.

Radio Gradačac / Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“

Izvorni tekst pročitajte na RADIOGRADACAC.ba

Gradacac.com na Viberu