Talijan tuzlanskom Domu zdravlja donirao vrijednu medicinsku opremu | GRADACAC.com

Talijan tuzlanskom Domu zdravlja donirao vrijednu medicinsku opremu

Izvor

Sin poznate donatorke iz Bolonje Raffaele Tomassi Luca Enriques poklonio je Gradu Tuzla i Domu zdravlja “Dr Mustafa Šehović” aparat za ultrazvuk i dva defibrilatora, čija je vrijednost oko 53.000 KM. Prije nepune dvije godine, Luca Enriques je u čast svoje majke i njene ljubavi prema djeci Tuzle, donirao građanima Tuzle dječiji park u ulici Armije BiH, nekoliko street work out sprava, te obnovio četiri dječija igrališta.

“Kada sam prije godinu dana došao u Tuzlu sa kćerkom Clarom, veoma sam cijenio brzinu i brigu kojom ste realizovali igralista i street work outs. Odmah mi je palo napamet da bi sa tako pouzdanim lokalnim partnerima bilo lijepo pomoći još jednom donacijom za ono čemu je moja majka osamdesetih i devedesetih bila najviše posvećena – učiniti boravak djece u bolnici što lakšim, omogućavajući im da se i tu igraju… Svoju donaciju sam preusmjerio na kupovinu defibrilatora i ultrazvučnog aparata. Lijepo je vidjeti da se male ideje, ali veoma važne za život toliko ljudi, mogu tako brzo realizovati. Doprinos vama je pragmatičan i efikasan način održavanja uspomena na dragu osobu”, naveo je u svom pismu Luca.

U ime svih građana Tuzle gradonačelnik Jasmin Imamović se zahvalio donatoru, udruženju Adottando i drugim talijanskim udruženjima, za humanost i pomoć koja je tokom svih ovih godina upućivana gradu, a posebno djeci Tuzle i Bosne i Hercegovine.

Imamović se zahvalio udruženju Tuzlanska amica, te svima koji su učestvovali u realizaciji ovih projekata, jer je zbog pokazane profesionalnosti i efikasnosti u njihovoj realizaciji izgrađeno povjerenje kod donatora koji su u Tuzli prisutni u dužem kontinuitetu.

“Ja sam sa zahvalnošću primio poklon. Gospođa Raffaella Tommasi je zaista mnogo toga dobrog uradila za Tuzlu, a nakon njene smrti njena porodice i njen sin Luca Enriques nastavljaju misiju svoje majke. Jedna u nizu donacija, a uvijek se radi o djeci i o tome kako pomoći djeci, je vrijedan ultrazvučni aparat i dva defibrilatora, vrijedni oko 27 hiljada eura. Dakle, ovaj aparat je važan za brzu ultrazvučnu dijagnostiku kod djece. Sa zahvalnošću sam primio i ovaj poklon, zahvalio se u ime svih građana Tuzle i nastavljamo saradnju. Ono što moram da kažem, dakle, radi se i o saradnji dviju nevladinih organizacija, Adottando iz Bolonje i Tuzlanske amike, koji su radili na realizaciji ove humane ideje i humane misije naših prijatelja iz Italije”, izjavio je Imamović.

“Ovo su pokloni koje daje sin Raffaelle Tommasi, osobe koja je veoma voljela ovu zemlju. Prvo smo zajedno sa Gradom Tuzla realizovali izgradnju sportskih terena u naselju Miladije. Zatim, zahvaljujući neposrednoj donaciji sina Raffaelle Luce Enriquesa doprinijeli uređenju pet igrališta u Tuzli sa street work out elementima, a sada i donaciji jednog ultrazvuka i dva defibrilatora za odjel Pedijatrije u Domu zdravlja u Tuzli. U ime cijelog Upravnog odbora i donatora iz Udruženja Adottando, zahvaljujemo Jasminu Imamoviću, gradonačelniku Tuzle, Suadu Bijediću, direktoru Doma zdravlja Tuzla i svim zaposlenicima, zatim Irfanki Pašagić i svim zaposlenim u udruženju Tuzlanska amica, za naporan rad i brzu realizaciju ovog velikog projekta. Želimo građanima Tuzle i cjelokupnom stanovništvu u BiH sve bolju budućnost, budućnost mira i suživota vezanog za stvarni ekonomski i socijalni napredak”, izjavio je Saverio Pancaldi, predsjednik Udruženja Adottando iz Bolonje.

“Veliko hvala dobrim ljudima iz Italije, Udruženju Adottando iz Bolonje, na čelu sa gospodinom Lucom Enriques, koji su veliki prijatelji naše djece. Hvala im za ovu veoma vrijednu donaciju, ultrazvučni aparat i dva defibrilatora, Dispanzeru za predškolsku djecu koji nam pomažu u svakodnevnom radu, u svakodnevnoj dijagnostici. Hvala u ime svih naših malih pacijenata koji će biti pregledani ovim aparatom”, izjavila je prim.dr. Ševala Paloš, specijalista pedijatar, šefica Dispanzera za predškolsku djecu. (Tuzlanski.ba)

PRATITE SVE VIJESTI NA VIBERU

WWW.VIBER.COM/GRADACAC