Bajramska čestitka Medžlisa Islamske zajednice Gradačac | GRADACAC.com

Bajramska čestitka Medžlisa Islamske zajednice Gradačac

Izvor

Ramazan, mjesec posta i ibadeta, završava se u četvrtak, 14. juna, sa akšamskim ezanom. Prvi dan Ramazanskog bajrama je u petak,15. juna. Centralna bajramska svečanost za područje Muftijstva tuzlanskog bit će u džamiji Kralja Abdulaha u Tuzli, a na području Medžlisa IZ Gradačac u džamiji Husejniji. Bajram namaz se klanja od 5,37.

U povodu nadolazećeg Bajrama, Medžlis IZ Gradačac uputio je čestitku u kojoj se navodi:

„Dok posljednji ramazanski dani iz svojih njedara prosipaju veliku Milost poslanu od Jedinoga, Mudroga i Veličanstvenoga Allaha, mi se radujemo bajramskim blagdanima i najvećoj nagradi za uloženo strpljenje i trud.

Mnogima će ramazanski dani nedostajati, osjećat će još neko vrijeme uticaj ramazana na svoje ponašanje i htijenje. A opet, mnogima će biti drago što je prošao, da mogu rahat, bez ikakvog ustezanja nastaviti ono što su prekinuli prije ramazana.

A mi, mi ćemo biti svjesni nakane našeg Gospodara da post ostavi traga na nama i da nam pomogne da danas budemo bolji muslimani i bolji ljudi nego što smo bili jučer, a da sutra budemo bolji nego što ćemo to biti danas. Njegova nakana je da osjetimo taj tihi jecaj ugroženoga, gladnoga i zaboravljenoga, da pružimo ruku i stisnemo je onome sa kim smo u dobrim odnosima, ali i onome sa kim nismo.

Gospodaru na Jedini, pomozi nam da sljedeći ramazan dočekamo prisjećajući se ovoga“, navodi se u čestitki koju potpisuju glavni imam Nusret ef. Kujraković i predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ Gradačac Husein Jukan.

Radio Gradačac

Izvorni tekst pročitajte na RADIOGRADACAC.ba

Gradacac.com na Viberu