Kulturno - sportske aktivnosti u MZ Međiđa Donja | GRADACAC.com

Kulturno – sportske aktivnosti u MZ Međiđa Donja

Izvor

U Međiđi Donjoj, koja je jedna od 6 mjesnih zajednica uključena u projekat „ Jačanje uloge MZ u BiH“, proteklih dana sprovedeno je niz kulturno-sportskih aktivnosti. Kulturno umjetničko društvo „ Zambak „ učestvovalo u Republici Turskoj na Internacionalnom festivalu folklora gdje je dostojanstveno predstavilo općinu Gradačac i BiH. Na ovom festivalu ovo društvo je dobililo i značajno priznanje.

Također u organizaciji MZ Međiđa Donja održan je malonogometni turnir u čast rahmetli Nuhana Nuhanovića i Sulejmana Sulje Šahdanovića ( zvani učitelj Suljo). Na turniru je učešće zauzelo 14 ekipa. Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić je svečano otvorio turnir i svim učesnicima zaželio mnogo sportske sreće i fair play igru.

Na kraju prvo mjesto je zauzela ekipa “Futsal Team Doborovci”, drugo mjesto je zauzela ekipa “Željo Novalići” dok je treće mjesto na kraju zauzela ekipa domaćina tj.ekipa “Velika Trešnja Donja Međiđa”.

Napominjemo da su postignuti i značajni rezultati u izgradnji infrastrukture prije svega dionice kroz Međiđu Donju sa pješačkim stazama. Kroz gore navedeni projekat uređene su prostorije mjesne zajednice koje sada pružaju raznorasne aktivnosti. 

Sve ove aktivnosti su podržane i od strane Općine Gradačac kroz realizaciju budžeta.

 

Gradacac.com na Viberu