BMW ukida Seriju 3 GT | GRADACAC.com

BMW ukida Seriju 3 GT

Izvor

Sve testove automobila čitajte na Autopijaca.ba

BMW ukida Seriju 3 GT

Aktuelna verzija BMW-a Serije 3 GT prestaje da se proizvodi 2020, a prema nezvaničnim informacijama ovaj model neće dobiti svog nasljednika. Kako saznaje BMW Blog, ovaj automobil Serije 3 sa 5 vrata, koji je uveden kao kompromis između klasične limuzine i karavana, u posljednje vrijeme privlači sve manje kupaca koji prednost daju krosover/SUV vozilima. Isti izvor navodi da će u sljedećoj generaciji BMW praktično objediniti sadašnje modele Serije 3 GT i Serije 4 Gran Coupe u jedan automobil.

BMW Serije 3 GT lansiran je 2013. godine, a restilizovan je 2016. Tada je njemački proizvođač saopštio da se ovaj model najbolje prodaje u Kini, Njemačkoj i SAD, a da je većini kupaca to ujedno i prvi BMW model koji posjeduju. Ipak, tržište novih automobila je u međuvremenu prošlo kroz značajne promjene, pa na njemu sada znatno više dominiraju krosoveri nego što je to bio slučaj kada je BMW planirao Seriju 3 GT.

Ako se ove, za sada nezvanične informacije pokažu tačnim, razlog za odustajanje od GT verzije verovatno leži u nezadovoljstvu čelnika BMW-a njegovom prodajom. Podsjećamo, BMW je u posljednjoj generaciji Serije 3 neke modele, poput kupea i kabrioleta, izdvojio u posebnu, Seriju 4, a uveo je i dvije potpuno nove verzije automobila – pomenuti GT i Seriju 4 Gran Coupe, pa je porodica nekadašnje serije 3, uz sedan i karavan, narasla na čak 6 članova, što je po svemu sudeći preširoka ponuda za samo jedan automobilski segment.

Izvor

The post BMW ukida Seriju 3 GT appeared first on AUTOPIJACA.

Gradacac.com na Viberu

Šta vi mislite o ovome ?

Kliknite ovdje da unesete svoje mišljenje