Predstavnici BiH na svjetskom Microsoftovom takmičenju donijeli bronzanu medalju u Tuzlu | GRADACAC.com

Predstavnici BiH na svjetskom Microsoftovom takmičenju donijeli bronzanu medalju u Tuzlu

Izvor

Uz muziku i vatromet večeras je ispred Srednje elektrotehničke škole u Tuzli upriličen doček predstavnika Bosne i Hercegovine na Svjetskom Microsoft Office Specialist takmičenju, koje je održano od 29. jula do 1. augusta na Floridi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tuzlak Sead Smailagić, učenik ove škole, je osvojio treće mjesto i bronzanu medalju iz oblasti Excel 2016.

Kao trećeplasirani takmičar Smailagić je osvojio Microsoftov certifikat, koji je vrijedna referenca u daljem školovanju i radu, te 1.500 američkih dolara.

Microsoft Office Specialist je globalno takmičenje koje testira vještine učesnika iz Microsoft Office Word, Excel i PowerPoint.

Najbolji učenici i studenti su pozvani da predstavljaju svoje zemlje na Microsoft Office Specialist Svjetskom takmičenju, a nakon što su bili najbolji na državom takmičenju, našu državu su predstavljala tri učenika Elektrotehničke škole iz Tuzle, odnosno Almedin Beganović, Tarik Džambić i Sead Smailagić.

Na Svjetskom takmičenju, na kojem su bili predstavnici iz više od 130 zemalja, svakom učesniku je testirano znanje iz kategorije koju samu izabere (Microsoft Word 2013, Microsoft Word 2016, Microsoft Excel 2013, Microsoft Excel 2016, Microsoft Office PowerPoint 2013, and Microsoft Office PowerPoint 2016).

Predstavnici Bosne i Hercegovine za takmičenje su se pripremali pod mentorstvom mr. Damira Kunosića, profesora Srednje elektrotehničke škole u Tuzli.

Da bi se plasirali ona ovo priznato IT takmičenje učenici iz Tuzle su bili u pretselekcijskim krugovima takmičenja najbolji u konkurenciji više od 300 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine.

Naši predstavnici nisu krili zadovoljstvo na večerašnjem dočeku, a kako su kazali, nezaboravno iskustvo zasigurno će biti velika referenca u njihovom daljem usavršavanju i razvoju. (Tuzlanski.ba)

PRATITE SVE VIJESTI NA VIBERU

WWW.VIBER.COM/GRADACAC