Tuzla postala bogatija za avanturističko golf igralište ‘nove generacije’ (FOTO) | GRADACAC.com

Tuzla postala bogatija za avanturističko golf igralište ‘nove generacije’ (FOTO)

Izvor

U okviru „eko golf parka“ smještenog u predivnom prirodnom okruženju u naselju Breške kod Tuzle, otvorena su avanturistička golf igrališta. U ponudi su dvije vrste golf igrališta mini i putting green golf sa po dvanaest terena.

Avanturistički golf je nova generacija mini golf igrališta, zabavan i zahtjevan za igru.

Naš prekrasan i zanimjliv eko golf park pruža izvorni osjećaj i iskustvo igranja pravih golf polja u netaknutom prirodnom okruženju sa puno bilja i zelenila. Igrališta su namijenjena svim uzrastima, od djece do penzionera, mogu ih igrati porodice, rekreativci ili profesionalni igrači golfa. Jednostavan i teži načinu igranja avanturističkog golfa sličan je pravom golfu zbog valovitih, neravnih staza i zelenila. Rupe su projektirane tako da osiguravaju zabavno i uzbudljivo iskustvo igranja. Svako polje pruža mogućnost odabira jednostavnog ili težeg načina kako pogoditi rupu, istakao je dr.sc. Asim Pandžić, vlasnik golf igrališta i predsjednik Golf kluba Tuzla.

Avanturistički mini golf vodi mini golf na viši nivo zbog korištenja naše vrlo realistične umjetne trave po kojoj se “prava” loptica kotrlja kao da igrate na svježe pokošenoj travi! Avanturistički mini i puuting gofl je sličan klasičnim, velikim golf igralištima.

Eko golf park ispunjen je različitim vodenim površinama (rijekama i jezerima), prirodnim stijenama, stazama i drvenim mostovima. Posebno iskustvo je igranje golfa noću. Dodatna atrakcija u eko golf parku je kućica na drvetu u kojoj možete popiti kafu.

Igranje na našim avanturističkim golf igralištima je opuštajuće i izazovan doživljaj u društvu porodice i prijatelja.

Mini golf je zabava, igra i sport kojim se bavi velik broj ljudi u cijelom svijetu. Može biti veoma jednostavan i zabavan kad se radi o igri, ili zahtjevan i složen kad se radi o takmičarskom sportu.

Na otvaranju “eko golf parka” prisutnima se obratio i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović te istakao da je lijepo da Tuzla ima i nešto novo u ponudi što ujedno doprinosi kvalitetu života građana Tuzle, ali i turističkoj ponudi grada.

– Lijepo je mjesto, priroda, šuma, čist zrak,  divan je pogled. Ovo je svakako doprinos ekološkom turizmu i našoj ukupnoj ponudi građanima, ali i gostima našeg grada, istakao je Imamović.

Direktor Turističke zajednice grada Tuzla, Edin Jahić istakao je prednost bogastva lokaliteta obzirom da za svega 14 minuta od centra grada građani mogu doći sa svojim porodicama u prekrasnu prirodu da provedu nekoliko sati na čistom zraku igrajući golf.

– Otvaranjem golf igrališta zasigurno je obogaćena i turistička ponuda grada˝, istakao je Jahić. (Tuzlanski.ba)

PRATITE SVE VIJESTI NA VIBERU

WWW.VIBER.COM/GRADACAC