Spektakl na prepunom Trgu slobode: Tuzlaci uz Plavi orkestar dočekali 2019. godinu (FOTO) | GRADACAC.com

Spektakl na prepunom Trgu slobode: Tuzlaci uz Plavi orkestar dočekali 2019. godinu (FOTO)

Izvor

Preko 12.000 posjetitelja večeras je na Trgu slobode u Tuzli dočekalo novu, 2019. godinu. Tuzlake je u novu godinu uvela mega popularna grupa Plavi orkestar uz spektakularan višeminutni vatromet koji je uslijedio nakon što su se poklopile kazaljke na satu.

Tradicionalnim odbrojavanjem posljednjih sekundi dočekana je nova, 2019. godina, a nebo iznad Tuzle tačno u ponoć je obasjao višeminutni spektakularni vatromet.

“Hvala Tuzla na ovako predivnoj atmosferi i što se napunili Trg slobode. Nadamo se da će nam svima 2019 godina biti bolja i uspješnije od godine koja je već sada iza nas” – kazao je frontmen Plavog orkestra Saša Lošić.

Veliki broj građana je nakon vatrometa zaputio se svojim kućama dok je još na hiljade ljudi ostalo uprkos blagoj kiši da uživa u svirci Plavog orkestra.

Novogodišnju noć na Trgu slobode pored Plavog orkestra koji je atmosferu doveo do usijanja, obogatili su i nastupi FMJAM-a, Frenkiea, Kontre, Indiga, DJ Soula i TNT Banda.

Sepktakl na prepunom Trgu slobode za sada prolazi bez incidenata, a za sigurnost građana bili su zduženi tuzlanskio policajci, inspektori, zaštitari zaštitarskih agencija, kao i pripadnici SHMP Doma zdravlja Tuzla te vatrogasci.

Redakcija portala Tuzlanski.ba svim čitateljima želi sretnu i uspješnu Novu 2018. godinu uz želje da vas samo lijepe stvari prate u novoj godini. (Tuzlanski.ba)

PRATITE SVE VIJESTI NA VIBERU

WWW.VIBER.COM/GRADACAC