Sutra okrugli sto o prevenciji podjela i tenzija u zajednici | GRADACAC.com

Sutra okrugli sto o prevenciji podjela i tenzija u zajednici

Izvor

Koalicija za borbu protiv mržnje “Mržnja – ne sada, i ne ovdje!“ Gradačac u saradnji sa Misijom OSCE- u Bosni i Hercegovini organizuje okrugli stol “Izrada Akcionog plana za koheziju/povezanost u zajednici” koji će se održati u četvrtak, 06. decembra, na Kuli Huseina Kapetana Gradaščevića u 11,00 sati.

Cilj okruglog stola je uključivanje šire javnosti u proces izrade Akcionog plana za koheziju/povezanost  u zajednici. To je dokument koji bi trebao osigurati identifikaciju potencijalnih izvora tenzija i netrpeljivosti u zajednici, kao i aktivnosti za prevenciju i prevazilaženje podjela i tenzija u zajednici, odnosno bolje uključivanje marginaliziranih grupa u sve društvene tokove, poručuju organizatori.

Aktivnosti na izradi Akcionog plana za koheziju u zajednici predstavit će Nerma Hadžimuhamedović, šef Odsjeka za društvene djelatnosti i BIZ općine Gradačac. Dragica Karadžin iz Misije OSCE u BiH Tuzla će prezentovati identifikovane uzroke koji dovode do narušavanja kohezije/povezanosti u zajednici, a rezultate sprovedene ankete o pojavama mržnje i netolerancije saopćit će Maida Hujdur, koordinatorica Koalicije.

Okrugli sto će biti prilika za prezentaciju aktivnosti Koalicije za borbu protiv mržnje Gradačac, sa posebnim osvrtom na do sada provedene aktivnosti vezane za izradu Akcionog plana za koheziju/povezanost u zajednici.

 

Radio Gradačac / Koalicija za borbu protiv mržnje Gradačac

Izvorni tekst pročitajte na RADIOGRADACAC.ba

Gradacac.com na Viberu