TVSA se javno izvinila porodici Izetbegović | GRADACAC.com

TVSA se javno izvinila porodici Izetbegović

Izvor

Nakon gostovanja strip crtača Filipa Andronika u emisiji Dobre vibracije na programu TVSA, zbog ilustracija koje su tu pokazane, kantonalna televizija se obratila saopštenjem za javnost.

– Nadzorni odbor i Uprava Televizije Kantona Sarajevo (TVSA) se ograđuju od sadržaja emitovanog u večerašnjoj emisiji “Dobre vibracije”, a u vezi sa gostovanjem strip crtača Filipa Andronika, te svih strip ilustracija prezentiranih tokom razgovora sa njim.

U saopćenju TVSA se pojašnjava da je urednica revijalnog programa TVSA Enisa Skenderagić, ignorisala Odluku Uprave da za svaku emisiju mora dostaviti imena gostiju, tako da niko osim nje nije znao da u emisiju “Dobre vibracije” kao gost dolazi strip crtač Filip Andronik.

– U njegovom stripu “Super junaci u posjeti BiH”, predstavljenom tokom emisije, nalaze se krajnje neprimjerene ilustracije i shodno etičkom kodeksu neprihvatljive za javnost, odnosno naše gledaoce, kaže se u saopćenju TVSA.

Uprava TVSA će na zahtjev Nadzornog odbora pokrenuti hitni postupak za utvrđivanje odgovornosti urednice Enise Skenderagić, a u skladu sa odredbama Zakona o radu.

– Izvinjavamo se cjelokupnoj bh. javnosti, i svima koji su na krajnje podrugljiv način prikazani u ilustracijama prezentiranim tokom emisije “Dobre vibracije”. Posebno izvinjenje upućujemo porodici rahmetli prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića zbog prikazane ilsutracije, kojom je na degutantan način ismijan njegov lik i djelo, kao i svim građanima BiH – navodi se u saopćenju Nadzornog odbora i Uprave TVSA, stoji u saopštenju TVSA.

Vijest TVSA se javno izvinila porodici Izetbegović se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Gradacac.com na Viberu