Jutros bez vode veći dio potrošača u gradskom području – Servisne informacije za 02.01.2019. | GRADACAC.com

Jutros bez vode veći dio potrošača u gradskom području – Servisne informacije za 02.01.2019.

Izvor

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:18, zalazi u 16:23, obdanica traje 9:05 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom 24 sata na pregled su primljena i zbrinuta 104 pacijenta, 1 osoba je upućena na bolničko liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasno društvo – pripadnici DVD Gradačac nisu imali intervencija u toku 24 sat.

Komunalac – Kako informišu iz JP “Komunalac”, od sinoć su bez vode potrošači gradskog vodovoda koji se snabdijevaju iz bazena Šehitluci. Uzrok prekida je kvar na potisnom cjevovodu na području Čelikovače. Ekipa Komunalca se od ranih jutarnjih sati nalazi na licu mjesta i nastoji u što kraćem roku otkloniti kvar. Još uvijek nema preciznih informacija u kojem roku bi moglo biti uspostavljeno redovno snabdijevanje vodom svih potrošača.

Policijska stanica – u toku 24 sata 1 događaj je evidentiran u rubroku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola na području općine Gradačac

Jutarnja temperatura u Gradačcu je 2 °C, atmosferski pritisak 992 mb, relativna vlažnost vazduha 79%, puše umjeren Z vjetar brzinom 4 m/s. Vrijeme danas oblačno, povremeno sa slabim sniježnim padavinama. Najviša dnevna temperatura od 3 do 5 °C.

Biometeorološka prognoza – Nastavlja se razdoblje loših biometeoroloških prilika. Nestabilno i hladno vrijeme uzrokovaće probleme većini populacije. Neophodno je povesti brigu o adekvatnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, te se ne izlagati pretjeranim aktivnostima. Sa dolaskom noći, opća slika dodatno će se pogoršati. (FHMZ)

Radio Gradačac / Foto: arhiva

Izvorni tekst pročitajte na RADIOGRADACAC.ba

Gradacac.com na Viberu