Novi Golf 8 GTI dolazi sa 300 KS | GRADACAC.com

Novi Golf 8 GTI dolazi sa 300 KS

Izvor

Sve testove automobila čitajte na Autopijaca.ba

Novi Golf 8 GTI dolazi sa 300 KS

Volkswagen je još ranije saopštio da će proizvodnja Golfa 8 startovati krajem juna 2019. godine, a imajući u vidu značaj ovog modela za celu VW Grupaciju ne iznenađuje da je kompanija u novi Golf 8 investirala čak 1,8 milijardi eura.

Golf 8 će se bazirati na VW-ovoj MQB platformi, a kako navode njemački izvori automobil će biti praktičniji, snažniji, ekonomičniji i prostraniji, sa više upmarket enterijerom i kvalitetnijim materijalima. Takođe, po nekim ranijim informacijama, Golf 8 će biti nešto duži i širi, ali i oko 70 kg lakši u poređenju sa sadašnjim Golfom 7, dok će zapremina prtljažnika biti povećana na 400 litara.

Takođe, pominju se i novi infotainment sistem, head-up displej, automatsko kočenje, tehnologija kontrole gestikulacijom, digitalna instrument tabla…

Pored regularnih verzija, u gami će se opet naći i sportski Golf GTI, pri čemu bi 2,0 litarski turbo motor ovdje mogao da raspolaže i sa do 300KS (i to uz prednji pogon).

U GTI paketu će se naći i veći alu točkovi, aero paket (prednji spojler, pragovi, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler…), prednja saćasta maska ca crvenom lajsnom i GTI logom, kožni volan sa zaravnjenim donjim dijelom i crvenim šavovima, kao i sportske pedale i sjedišta sa karakterističnim kariranim dezenom.

Novi Golf GTI bi mogao da bude predstavljen do kraja ove godine, ali se početak prodaje očekuje 2020.


Izvor

The post Novi Golf 8 GTI dolazi sa 300 KS appeared first on AUTOMOBILI.BA.

Gradacac.com na Viberu