Prvi ovogodišnji snijeg zabijelio Mostar | GRADACAC.com

Prvi ovogodišnji snijeg zabijelio Mostar

Izvor

Iako je većina Bosne i Hercegovine okovana snježnim prekrivačem već danima, večeras je zimski ugođaj stigao i u Mostar, gdje je prvi ovogodišnji snijeg u nekoliko sati padanja zabijelio mostarske ulice, javlja Anadolu Agency (AA).

Snježne pahulje koje su počele padati iza podneva, Mostar su u večernjim satima prekrile bijelim prekrivačem i donijele pravi zimski ugođaj.

Građani i građanke svih generacija izašli su na ulice kako bi uživali u zimskim radostima i pravili fotografije na prvom ovogodišnjem snijegu u svome gradu.

Fotoreporter Anadolu Agency (AA) zabilježio je brojne Mostarce i Mostarke na gradskim ulicama, ali i u parkovima pod rasvjetom kako uživaju u zimskim radostima, što su bez sumnje mnogi i ovjekovječiti svojim aparatima, te podijelili na društvenim mrežama.

No, snježni prekrivač u Mostaru bez dvojbe je mnoge građane i zabrinuo te podsjetio na 2012. godinu, kada su bijele pahulje u noćnim satima stvorile ogromne snježne nanose i grad na Neretvi potpuno blokirali na nekoliko dana.

Vijest Prvi ovogodišnji snijeg zabijelio Mostar se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Gradacac.com na Viberu