Puna sankališta: Najljepše izdanje zimskog raspusta u Tuzli (FOTO) | GRADACAC.com

Puna sankališta: Najljepše izdanje zimskog raspusta u Tuzli (FOTO)

Izvor

U 88 osnovnih i 32 srednje škole na području Tuzlanskom kantona u utorak 29. januara školsko zvono bi trebalo označiti početak drugog polugodišta školske 2018/2019. godine. Ipak, ukoliko se nastave intezivne sniježene padavine, nastava će biti odgođena do daljnjeg

Ako planine nisu prvi izbor, tokom zimskog raspusta sa djecom se možete zabaviti i u gradu. Odličan izbor je svaka aktivnost za koju dijete nema vremena tokom školske godine. Iako te aktivnosti nisu raznovrsne kao u ljetnim mjesecima, ipak postoji mnogo načina kako da djecu zabavite i održite aktivnom i tokom zime, ukoliko snijeg padne, sankanje je sigurno glavna zimska zanimacija u kojoj klinci i klinceze najviše uživaju.

Kroz sankanje i igru na snijegu djeca uče nove vještine, ali i grade imuni sistem te ostvaruju kontakt s prirodom što je jako važno za pravilan razvoj djeteta, posebno u današnje vrijeme kada najmlađi, uz kompjuter ili mobilni telefon, provode mnogo vremena u zatvorenom.

U Tuzli postoji nekoliko kultnih sankališta za najmlađe od kojih se izdvajaju brdo između Kule F i Kule G, Slana Banja i Slatina.

Ekipa Tuzlanski.ba posjetila je u poslijepodnevnim satima sanjkalište između “Kula” kao i Slanu Banju, ne sumnjamo i da su klinci na Slatini danas istinski uživali. U prilogu vam donosimo galeriju fotografija:

PRATITE SVE VIJESTI NA VIBERU

WWW.VIBER.COM/GRADACAC