Servisne informacije za 23.01.2019. | GRADACAC.com

Servisne informacije za 23.01.2019.

Izvor

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:10, zalazi u 16:46, obdanica traje 9:36 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 99 pacijenata, 2 osobe su upućene na dalje bolničko liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasno društvo – pripadnici DVD Gradačac nisu imali intervencija u toku 24 sata.

Komunalac – jutros su zbog kvara na cjevovodu bez vode potrošači u naselju Bagdale i dijelu ulice Branilaca grada. U toku je otklanjanje kvara i očekuje se da bi u naredna 2 sata moglo biti uspostavljeno uredno snabdijevanje potrošača.

Zimsko održavanje lokalnih puteva (Balegem d.o.o.) – Tehnička operativa i radnici preduzeća su tokom cijele noći bili angažovani na čišćenju lokalnih kategorisanih i nekategorisanih putnih pravaca po prioritetima, a vršeno je i posipanje posipnim materijalom u više navrata. Sve prioritetne dionice jutros su prohodne, a u toku prijepodneva biće očišćeni i ostali lokalni putevi i ulice. Otežano je čišćenje puta prema Jasenici, ali prema informaciji iz Balegema, i ova dionica će uskoro biti u potpunosti osposobljena za saobraćaj. Na pojedinim dionicama ima ugaženog snijega, pa se vozači pozivaju na oprez i vožnju prilagođenu uslovima na putu.

Policijska stanica – u toku 24 sata zabilježeno je 1 krivično djelo (teškakrađa) i 1 saobraćajna nesreća u kojoj je 1 lice zadobilo tjelesne povrede.

Radarske kontrole – 06:30 do 08:00 sati M-1.9 Vučkovci, 11:30 do 13:30 sati M-1.9 Mionica III, 14:30 do 15:30 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Jutarnja temperatura u Gradačcu je -3 °C (pri tlu -6 °C), atmosferski pritisak 975 mb, relativna vlažnost vazduha 98%, puše slab S-Z vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu oblačno i uglavnom stabilno bez snježnih padavina. Najviša dnevna temperatura do 0 °C.

Biometeorološka prognoza – Slično kao i proteklog dana, uz nestabilne vremenske prilike većina populacije će biti lošijeg raspoloženja. U drugom dijelu dana opšta slika djelimično će se popraviti. Kod meteoropata i hroničnih bolesnika i dalje se može javiti nelagoda, umor i glavobolja. (FHMZ)

Radio Gradačac

Izvorni tekst pročitajte na RADIOGRADACAC.ba

Gradacac.com na Viberu