Servisne informacije za 24.01.2019. | GRADACAC.com

Servisne informacije za 24.01.2019.

Izvor

Sunce u Gradačcu izašlo u 7,09 zalazi u 16,48 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – u posljednja 24 sata na pregled primljeno i zbrinuta 82 pacijenta. Dvije osobe upućene na liječenje u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođena 21 beba, deset djevojčica i 11 dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu jedan slučaj je evidentiran u rubrici “ostali događaji”.

Zimska služba – ekipe zimske službe firme Balegem rano jutros izvršile su bacanje posipnog materijala. Sa dolaskom novog snijega nastavljeno je raščišćavanje. Sve dionice su prohodne, mada se snijeg zadržava na kolovozu. Posebna pažnja i danas će biti posvećena putevima u višim predjelima, a vozači se pozivaju na opreznu vožnju. (Balegem)

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati M-1.9 Vučkovci, od 12:00 do 13:30 sati M-1.9 ulica Sarajevska i od 14:30 do 16:30 sati R-460 Srnice Donje. (BIHAMK)

Autobuska stanica – sve autobuske linije u funkciji, iako su zabilježena kašnjenja od 10 do 15 minuta.

Vatrogasno društvo – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema prekida u snabdijevanju korisnika gradskog vodovoda.

Jutarnja temperatura u Gradačcu -2°C, atmosferski pritisak 974 mb, relativna vlažnost zraka 98%, puše slab vjetar sjeverozapadnog smjera. Visina snijega 17 centimetara. Vrijeme danas promjenjivo oblačno sa sniježnim padavinama. Najviša dnevna temperatura zraka od -1 do 0°C.

Biometeorološka prognoza: U jutarnjim satima biometeorološka slika nepovoljna, u drugom dijelu dana, usljed razvedravanja, poboljšanje opšte slike. Zbog niskih temperatura i vjetra sjevernog smjera prepručuje se prikladno odjevanje. Moguće su reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije. (FHMZ)

Radio Gradačac

 

Izvorni tekst pročitajte na RADIOGRADACAC.ba

Gradacac.com na Viberu