“Ovlaštenja policiji kako bi se suprotstavili otvorenim napadima na njih” | GRADACAC.com

“Ovlaštenja policiji kako bi se suprotstavili otvorenim napadima na njih”

Izvor

Policijski organi moraju da imaju ovlaštenja i sredstva da se suprotstave otvorenim i sve brutalnijim napadima na život i imovinu pripadnika policije i građana, reagirali su iz “Platforme za progres”, čiji je osnivač i predsjednik profesor Mirsad Hadžikadić, kandidat za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine na proteklim izborima u zemlji.

“Svjedoci smo još jednog nemilog događaja u kojem je ubijen policajac dok je obavljao svoju dužnost. Nedavno su u Sarajevu mučki ubijena dva policajca, a počinioci tih ubistava još nisu privedeni licu pravde. Policijski organi moraju da imaju ovlaštenja i sredstva da se suprotstave otvorenim i sve brutalnijim napadima na život i imovinu pripadnika policije i građana”, navodi se u pisanoj reakciji Platforme za progres.

“Izražavamo najiskrenije saučešće porodici ubijenog policajca i dajemo punu podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Federalnoj upravi policije u rješavanju teških krivičnih djela, posebno onih sa smrtnim posljedicama.”

Policajac Federalne uprave policije ubijen je u subotu, dok je osiguravao objekt FUP-a u blizini Hadžića.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo za ubistvo sumnjiči Edina Gačića, koji već ima tri ubistva, posljednje u ponedjeljak u blizini Konjica, od kada je za njim raspisana potjernica, piše Patria.

Vijest “Ovlaštenja policiji kako bi se suprotstavili otvorenim napadima na njih” se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Gradacac.com na Viberu