Predizborni paketić načelnice u BiH: Donator brašna i riže krao drva | GRADACAC.com

Predizborni paketić načelnice u BiH: Donator brašna i riže krao drva

Izvor

Dušica Runić, kandidatkinja SNSD-a za načelnicu Drvara, na početku kampanje podijelila je sugrađanima poklon pakete, u kojima su se, uz kolo riže, soli, makarona, brašna „tip 500“, nešto konzervi, pakovanja keksa i toalet papira „Perfex“, našli i njen predizborni plakat i „dirljiva“ poruka biračima.

„Dragi sugrađani, Vama i Vašim porodicama iskreno i od srca želim da pronađete vjeru i snagu za dane koji su pred nama i da ih u zajedništvu i uz dobru volju i razumijevanje učinimo što boljima. Ovi paketi su mali znak pažnje, kako bi svi koji su u potrebi, bolesni ili ih pritišću razne životne nedaće, znali da nisu zaboravljeni. Paketi su obezbijeđeni uz pomoć sponzora, firmi Jami.d.o.o i Gradel d.o.o iz Drvara“, stoji u poruci Dušice Runić, piše Žurnal.info.

Poruka kandidatkinje SNSD-a djeluje kao da će se u narednim danima u Drvaru desiti apokalipsa, jer samo pred „sudnji dan“ možete da pozivate ljude da „pronađu vjeru i snagu za dane koji su pred nama“.

Naravno, njena poruka je ponižavajuća za sve Drvarčane, jer „svi koji su u potrebi, bolesni ili ih pritišću životne nedaće“ ne trebaju paket sa konzervama, već sistemska rješenja koja će im omogućiti da budu bolje liječeni i socijalno zbrinuti.

SADRŽAJ PAKETA

Poseban problem su sponzori „poklon paketića“ kandidatkinje SNSD-a.

Firma „Jami“ d.o.o. bavi se preradom drveta i njen vlasnik je Drvarčanin Mićo Babić, koji je prošle godine proveo mjesec dana u istražnom pritvoru u Mostaru, zbog sumnji za krađu drva. Potom je, kako tvrde izvori Žurnala, postao veoma blizak SNSD-u, a njegov politički i poslovni mentor je Nikola Špirić. Sumnja se da Špirić preko firme „Jami“ obavlja nezakonite novčane transakcije. Direktor te firme, prema izvorima „Žurnala“ je Miki Damjanović, čijoj supruzi Dragani Damjanović je Špirić ujak. Damjanovićeva je na oktobarskim izborima postala zastupnik u Skupštini kantona Livno.

Mićo Babić je od zatvorenika postao glavni finansijer SNSD-a u Drvaru, a navodno je nedavno, pred početak izborne kampanje, sa svog računa podigao 50.000 KM, izričito tražeći isplatu u apoenima od po 50 KM.

Drugi sponzor “poklon paketića” Runićeve je firma “Gradel“ d.o.o., koja se također bavi preradom drveta.

Prema izvorima Žurnala, jedan od vlasnika te firme je predsjednik Opštinskog odbora HDZ BiH u Drvaru Stjepo Vukančić, koji je i direktor u JP “Elektroprivrede HŽ HB”, podružnica Drvar.

Član je Županijskog odbora HDZ BiH, odbornik u Skupštini Drvara i ujedno i potpredsjednik Skupštine opštine.

Žurnalov izvor tvrdi da je Vukančić istinski vlasnik “Gradela”, iako je formalni vlasnik te firme Narcis Lovrenović zvani Kenta.

Politička ljubav Milorada Dodika i Dragana Čovića, lidera SNSD-a i HDZ BiH, prelila se i na mikro plan, pa će HDZ učiniti sve da podrži SNSD-ovu kandidatkinju za načelnicu Drvara.

Dušica Runić će 17. februara u trci za načelnicu Drvara odmjeriti snage sa nezavisnim kandidatom Darkom Kajtezom, koji ima podršku SNS-a, PDP-a i SP-a. Runićeva svakako ima bolju startnu poziciju, jer je već na funkciji v.d. načelnice opštine, a ima i jake sponzore.

Vijest Predizborni paketić načelnice u BiH: Donator brašna i riže krao drva se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Gradacac.com na Viberu