I danas najavljeni nestanci struje – Servisne informacije za 11.03.2019. | GRADACAC.com

I danas najavljeni nestanci struje – Servisne informacije za 11.03.2019.

Izvor

Sunce u Gradačcu izašlo u 6,01 zalazi u 17,53 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom posljednja 24 sata  na pregled primljeno i zbrinuto 176 pacijenata. Dvije osobe upućene na liječenje u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno šest beba, četiri djevojčice i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedno narušavanje javnog reda i mira i jedno krivično djelo. Dva slučaja su evidentirana u rubrici “Ostali događaji”.

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:00 sati M-1.9 Vučkovci, od 12:00 do 13:30 sati M-14.1 ulica VI bataljona i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – od 19,52 do 22,00 sati gašen požar u Srnicama Donjim gdje je gorilo nisko raslinje. U gašenju je učestvovala jedna posada sa četri vatrogasaca i jednim vozilom.

Komunalac – nema problema u vodosnabdijevanju gradskog vodovoda.

Elektroposlovnica – Zbog planskih radova danas od 8,00 do 16,00 sati bez napajanja električnom energijom biće potrošači u naseljima Mionica-Krčevina i Mujići te ulicama 1. marta, 7. bataljona, Husein-kapetana Gradaščevića i Šehida.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 11°C, atmosferski pritisak 989 mb, relativna vlažnost zraka 90%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa kišom i susnježicom, u višim predjelima snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka 11°C. Sa dolaskom padavina temperatura zraka u opadanju.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su nepovoljne. Osjetljive osobe više pažnje trebaju posvetiti adekvatnom odijevanju obzirom da će se osjet hladnoće postepeno pojačati, usljed većeg sadržaja vlage u zraku i nižih temperatura. Povećana naoblaka, padavine i zahlađenje, kod meteoropata i hroničnih bolesnika će uzrokovati reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, promjene raspoloženja. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti. (FHMZ)

Radio Gradačac

Izvorni tekst pročitajte na RADIOGRADACAC.ba

Gradacac.com na Viberu