Predstavljen Ford Focus ST Wagon | GRADACAC.com

Predstavljen Ford Focus ST Wagon

Izvor

Sve testove automobila čitajte na Autopijaca.ba

Predstavljen Ford Focus ST Wagon

Ford je ranije ove godine već prikazao sportsku RS varijantu nove, četvrte generacije Focusa hatchback, dok je sada predstavio i karavanski Focus ST Wagon.

U odnosu na regularni model, Focus ST Wagon je dobio aero body kit (izmjenjeni prednji branik sa spojlerom i saćastim otvorima za vazduh, zadnji krovni spojler, zadnji difuzor…), saćastu crnu masku sa ST logom, modifikovano oslanjanje, sportski izduvni sistem sa dve izduvne cijevi, jače kočnice, veće alu točkove, kao i dotjerani enterijer (Recaro sportska sjedišta sa ST logom, kožni volan, kontrastni šavovi, sportske pedale…).

Kupcima Focusa ST Wagon će se nuditi jedan benzinski i jedan dizel motor, što znači 2,3 litarski četvorocilindrični turbo benzinac sa 280KS i 420 Nm obrtnog momenta (u paru sa 6-stepenim manuelnim ili opcionim 7-stepenim automatskim mjenjačem) i 2,0 litarski turbo dizelaš sa 190KS i 400 Nm (takođe u paru sa 6-stepenim manuelnim ili 7-stepenim automatikom).

Podaci o ubrzanju i najvećoj bezini još nisu saopšteni.

Takođe, u ponudi će biti i brojni bezbjednosni i sistemi asistencije vozaču kao adaptivni tempomat sa Stop & Go sistemom, prepoznavanje saobraćajnih znakova i zadržavanje vozila u kolovoznoj traci. Tu su i sistem za upozorenje na vozilo u mrtvom uglu, sistem aktivne asistencije kod parkiranja, Head-up displej, detekcija pješaka i biciklista, Apple CarPlay i Android Auto…

Prodaja Focusa ST Wagon u Evropi će startovati na ljeto, dok će cijene biti saopštene naknadno.


Izvor

The post Predstavljen Ford Focus ST Wagon appeared first on AUTOMOBILI.BA.

Gradacac.com na Viberu