Servisne informacije za 16.05.2019. | GRADACAC.com

Servisne informacije za 16.05.2019.

Izvor

Sunce je u Gradačcu izašlo u 5:11, a zalazi u 20:15, obdanica traje 15:04 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom posljednja 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 100 pacijenata, 3 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – jučer su vatrogasci intervenisali u Srnicama Donjim gdje je izbio požar na dimnjaku centralnog grijanja u privatnom stambenom objektu. Vatra je brzom intervencijom vatrogasaca uspješno ugašena i spriječeno njeno dalje širenje na objekat, te nastanak veće štete. Intervencija je trajala od 16:42 do 19:00 sati uz agažman 1 posade sa 3 vatrogasca i 1 vozilom.

Komunalac – sinoć u 22 sata zabilježen je kvar u ulici Šehida zbog kojeg je jutros dio potrošača ove ulice bez vode. Dežurna ekipa Komunalca za popravke je na terenu i očekuje se da će brzo otkloniti kvar i uspostaviti uredno snabdjevanje potrošača.

Policijska stanica – u toku 24 sata zabilježeno je 1 krivično djelo teške krađe i 1 saobraćana nezgoda u ulici 6. batoljna, sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 9 °C, atmosferski pritisak 989 mb, relativna vlažnost vazduha 90 %, puše slab vjetar J-Z smjera brzinom 1 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu oblačno sa povremenim sunčanim periodima i stabilno bez padavina. Najviša dnevna temperatura vazduha od 13 do 15 °C.

Biometeorološka prognoza – Postepeni prolazak pogoršanja ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Oblačno vrijeme uzrokovaće manje poteškoće, pretežno u vidu glavobolje, dekoncentracije, nervoze. Nakon prohladnog jutra, tokom dana će otopliti, pri tome temperature neće oscilirati u velikom rasponu. Opšta slika biće nešto ljepša na jugu, uz povremene sunčane intervale. (FHMZ)

Radio Gradačac

 

Izvorni tekst pročitajte na RADIOGRADACAC.ba

Gradacac.com na Viberu