U pretresu porodične kuće u Gradačcu pronađen puškomitraljez,ručne bombe i municija. | GRADACAC.com

U pretresu porodične kuće u Gradačcu pronađen puškomitraljez,ručne bombe i municija.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) jučer su na području Gradačca izvršili pretres porodične kuće i pomoćnih objekata vlasnika 53-godišnjeg J.K. iz spomenute općine.

Pretres je izvršen po naredbi Općinskog suda Gradačac, a zbog sumnje da bi se tom prilikom mogli pronaći predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa određenim krivičnim djelima, što se na kraju ispostavilo opravdanim.

“Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti automatska puška kalibra 7,62 mm, puškomitraljez, pvc. kutija u kojoj se nalazila razna puščana, pištoljska i protiavionska municija, pet komada pvc. ambalaže za ručne bombe M 75, dva prazna oklopa za eksplozivno punjenje, deset patrona za sačmaricu i vojni nož”, kazali su iz MUP-a TK.

O izvršenom pretresu upoznat je kantonalni tužilac, dok će protiv J.K. Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli biti podneseni izvještaji zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija” i “Neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja municije”. (Tuzlanski.ba)