Okupljeni ispred ateljea ‘Ismet Mujezinović’ poručili: Ovo je sramota za Tuzlu (FOTO | VIDEO) | GRADACAC.com

Okupljeni ispred ateljea ‘Ismet Mujezinović’ poručili: Ovo je sramota za Tuzlu (FOTO | VIDEO)

Izvor

Večeras je u Tuzli otvoren peti Međunarodni festival queer filma i umjetonosti “Merlinka”. Festival je otvoren uz mjere obezbjeđenja od strane zaštitara te pripadnika MUP-a TK koji su obezbjeđivali atelje Ismet Mujezinović.

Tim povodom grupa oko desetak građana došla je javno da iskaže nezadovoljstvo zbog festivala “Merlinka” koji se održava petu godinu za redom u Tuzli. Prethodnih godina osim negodovanja putem društvenih mreža nije bilo okupljanja u znak protesta.

– Pedeset do sedamdeset godina prosječnog života na ovom dunjaluku je ništa spram onoga što je Allah uzvišeni obećao, kao kaznu ili kao nagradu. Ovo je prilika da pozovemo sve vas da se pokajemo i vratimo Allahu i da ovome zatvorimo vrata, da budemo od onih koji se samo pokoravaju Allahu, poručili su okupljeni građani.

Okupljeni protivnici održavanja ‘queer festivala’ su držali i parole na kojima je bilo ispisano:

Nismo mi vaši taoci“, “Vratite nam našu djecu da nam budu normalna“, “Za svaku bolest postoji lijek“, Ko prizna pola mu se prašta.” Okupljeni su još poručili kako je sramota da više građana nije došlo iskazati svoje nezadovoljstvo zbog kako kažu sramotnog festivala koji je večeras poćeo u Tuzli.

Nakon održanog 15-minutnog protesta, na zahtjev službenika MUP-a TK okupljeni su se u miru razišli. (Tuzlanski.ba)

PRATITE SVE VIJESTI NA VIBERU

WWW.VIBER.COM/GRADACAC