Osvježen Mercedes-Benz GLC Coupe | GRADACAC.com

Osvježen Mercedes-Benz GLC Coupe

Izvor

Sve testove automobila čitajte na Autopijaca.ba

Osvježen Mercedes-Benz GLC Coupe

Jedna od Mercedesovih ženevskih premijera je bila i modernizovani premium crossover GLC, dok je sada pred nama i modernizovani GLC Coupe (šira javnost će moći da ga vidi sljedećeg meseca na sajmu automobila u Njujorku). Očekivano, i obnovljeni GLC Coupe je dobio osvježeni izgled, još više tehologije i još bogatiju opremu.

Kao i kod regularnog GLC-a, i GLC Coupe facelift najvažnije vizuelne promjene donosi na prednjem dijelu (nova LED svijetla, dotjerana maska i branik), ali tu su i dotjerana LED zadnja svjetla, revidirani zadnji difuzor i novi dizajn alu točkova.

Što se unutrašnjosti tiče, i ovdje imamo MBUX infotainment sistem, kao i digitalnu instrument tablu, touchpad i revidirani multifukcionalni volan. U gami motora će između ostalog biti dve benzinske verzije (obe sa 48-voltnom mild-hybrid tehnologijom), što znači GLC 200 Coupe 4Matic sa 145 kW/197KS i GLC 300 Coupe 4Matic sa 190 kW/258KS. Kupcima će se nuditi i dizel varijante, i to GLC 200d Coupe 4Matic sa 120 kW/163KS, GLC 220d Coupe 4Matic sa 143 kW/194KS i GLC 300d Coupe 4Matic sa 180 kW/245KS.

I obnovljeni GLC Coupe će odlikovati duža lista opreme, od Dynamic Body Control adaptivnih amortizera, preko Driving Assistance paketa sa adaptivnim tempomatom, pa do aktivnog sistema za pomoć pri upravljanju i sistema za održavanje vozila u kolovoznoj traci.Izvor

The post Osvježen Mercedes-Benz GLC Coupe appeared first on AUTOMOBILI.BA.

Gradacac.com na Viberu

Šta vi mislite o ovome ?

Kliknite ovdje da unesete svoje mišljenje