Škoda planira da do kraja 2022. godine predstavi preko 30 novih modela | GRADACAC.com

Škoda planira da do kraja 2022. godine predstavi preko 30 novih modela

Izvor

Sve testove automobila čitajte na Autopijaca.ba

Škoda planira da do kraja 2022. godine predstavi preko 30 novih modela

Škoda planira da postane još veći “igrač” u automobilskoj industriji. Naime, češki proizvođač planira da do kraja 2022. godine predstavi preko 30 novih modela.

Ovo plan su predstavnici kompanije izneli na godišnjoj konferenciji. Oni su tom prilikom naglasili da će više od 10 automobila koji će uskoro biti predstavljeni biti djelimično, ili potpuno elektični. Nismo zalazili u detalje, ali mi već manje-više znamo šta da očekujemo.

Znamo da stiže plug-in hibridna varijanta modela Superb. Takođe znamo da nas čeka i električni krosover-kupe model baziran na MEB platformi. Uvid u taj model predstavlja koncept Vision IV koji je premijerno predstavljen u Ženevi. Očekuje se da taj model dobije i RS varijantu. Međutim, to neće biti jedini elektrifikovani, performantni model češkog proizvođača. Očekuje se i da model Octavia RS krene putem hibridne tehnologije.

Škoda će detalje o svom planu iznijeti u bliskoj budućnosti. U međuvremenu, češki proizvođač proslavlja veoma uspješnu godinu kada je u pitanju prodaja automobila. Naime, tokom 2018. godine, češki proizvođač je prodao 1.253.700 vozila širom svijeta. To je za 4,4% više prodatih automobila nego 2017. godine. Predstavnici kompanije su naveli i da je Škoda u prethodnoj godini ostvarila profit od čak 1,4 milijardi eura.

Tokom naredne četiri godine Škoda planira da investira preko 2 milijarde eura u elektrifikaciju i servise mobilnosti. Takođe, prošle godine je investirano preko 500 miliona eura u fabrike u Češkoj, koje se spremaju za nove modele.

Osim u Češkoj, Škoda proizvodi automobile i u Slovačkoj, Ukrajini, Rusiji, Kazahstanu, Alžiru, Indiji i Kini u postrojenjima partnera iz okvira VW grupacije.


Izvor

The post Škoda planira da do kraja 2022. godine predstavi preko 30 novih modela appeared first on AUTOMOBILI.BA.

Gradacac.com na Viberu

Šta vi mislite o ovome ?

Kliknite ovdje da unesete svoje mišljenje