Svečano otvoren JEDAN METAR autoputa | GRADACAC.com

Svečano otvoren JEDAN METAR autoputa

Izvor

Sve testove automobila čitajte na Autopijaca.ba

Svečano otvoren JEDAN METAR autoputa

Rumunija koja trenutno ima 805 kilometara auto puteva u ovom momentu se može “pohvaliti” najlošijom mrežom puteva u cijeloj Evropskoj Uniji.

Bosna i Hercegovina nije članica Evropske Unije, a u ovom momentu je dovršen samo 91 kilometar.

Zbog toga je jedan biznismen iz grada Sučava, u blizini granice sa Moldavijom, iz protesta izgradio JEDAN METAR autoputa, na sopstvenom zemljištu – da osramoti zvaničnike koji su izgleda pronašli formulu vječnog života jer za vrijeme ovog koji trenutno žive ne namjeravaju da urade ništa na ubrzanju izgradnje, kako u Rumuniji tako i u Bosni i Hercegovini.

Ovaj građevinski poduhvat ga je koštao 4.500 eura, a svečano ga je otvorio lokalni gradonačelnik. Biznismen je izjavio kako je ovime želeo da pokaže kako mu je dosta obećanja političara u posljednjih 30 godina.

“Želim autoput ovdje, u svom regionu. Ovdje, u Sučavi, u svom gradu”, izjavio je mreži Euronews. Uz to je pozvao druge biznismene i građane da podrže kampanju “Rumunija želi autoputeve!”

Rumunija trenutno ima 805 kilometara autoputeva, a do kraja godine bi trebala dobiti još 118 kilometara, ako se obistine obećanja vlasti.

Pored kvantiteta, problem je i kvalitet puteva. Prema izvještaju Evropske komisije, Rumunija ima najviše povrijeđenih na putevima u cijeloj Evropskoj Uniji, a samo tokom 2017. više od 1.900 ljudi je poginulo na njihovim putevima, a kao glavni krivac se izdvaja užasno stanje putne mreže, prenosi Euronews.

Izvor

The post Svečano otvoren JEDAN METAR autoputa appeared first on AUTOMOBILI.BA.

Gradacac.com na Viberu

Šta vi mislite o ovome ?

Kliknite ovdje da unesete svoje mišljenje