Toyota i Suzuki će započeti široku saradnju | GRADACAC.com

Toyota i Suzuki će započeti široku saradnju

Izvor

Sve testove automobila čitajte na Autopijaca.ba

Toyota i Suzuki će započeti široku saradnju

Toyota Motor Corporation i Suzuki Motor Corporation postigli su sporazum o konkretnoj saradnji, kao nastavak ranije potpisanog susporazuma o razumijevanju.

Toyota i Suzuki, pored objedinjavanja tehnologija, namjeravaju proširiti svoje djelovanje i zajednički raditi na širokoj popularizaciji elektrificiranih vozila.

Buduća saradnja će se odvijati na različitim nivoima.

Globalno, Toyota će pružiti svoje tehnologije u elektrifikaciji vozila uvođenjem Toyotinih hibridnih sistema (THS – Toyota Hybrid System) u vozila Suzuki.

U Evropi će Suzuki proizvoditi dva nova modela na Toyotinim platformama (RAV4, Corolla Wagon), dok će se u Toxyotinoj tvornici u Poljskoj (Toyota Motor Manufacturing Poland) proizvoditi Suzukijevi motori za kompaktna vozila, što će podržati i kompanija Denso.

U Indiji će započeti isporuka toyotinih vozila zasnovanih na Suzukijevim platformama (Ciaz i Ertiga), te proširenje tehnologije hibridnih električnih vozila (HEV) u Indiji kroz lokalne nabavke motora i baterija.

U Africi, proizvodnja i snabdijevanje originalnih (OEM) dijelova za Toyotu, u Suzukijevim pogonima.

„Kada je riječ o elektrifikaciji vozila, hibridne tehnologije ostvaruju sve veću ulogu na mnogim tržištima. Radujemo se širem korištenju hibridnih tehnologija, ne samo u Indiji i Evropi, već i širom svijeta, a istovremeno smatramo da će proširenje našeg poslovnog partnerstva sa Suzukijem ostvariti konkurentsku prednost, koja će nam biti neophodna da preživimo ovaj period transformacije.

Namjeravamo ojačati konkurentnost naših kompanija učeći jedni od drugih“ izjavio je Akio Toyoda, predsjednik Toyote.

„Kada smo najavili širu saradnju, govorio sam da ćemo težiti uspjehu na globalnom nivou. Vidio sam napredak u partnerstvu još tada, a moje je zadovoljstvo je sve veće. Ova najava se odnosi na status partnerstva na globalnom nivou. Osim toga, cijenimo ljubaznu ponudu Toyote da nam dopusti da koristimo njihovu hibridnu tehnologiju“ dodao je Osamu Suzuki, predsjednik Suzukija.

The post Toyota i Suzuki će započeti široku saradnju appeared first on AUTOMOBILI.BA.

Gradacac.com na Viberu

Šta vi mislite o ovome ?

Kliknite ovdje da unesete svoje mišljenje