Bez struje ulice Josipa Šibera i Nenavište – Servisne informacije za 12.06.2019. | GRADACAC.com

Bez struje ulice Josipa Šibera i Nenavište – Servisne informacije za 12.06.2019.

Izvor

Sunce je u Gradačcu izašlo u 4:53, a zalazi u 20:38, obdanica traje 15:45 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom posljednja 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 116 pacijenata, 1 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – u toku 24 sata nije bilo intervencija.

Komunalac – bez prijavljenih kvarova i prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Elektrodistribucija – Zbog planskih radova danas će dolaziti do zastoja u isporuci električne energije za korisnike koji se napajaju sa trafostanice 10/0,4 kV Svirac 1 i Dom zdravlja, saopćeno je iz Elektrodistribucije Tuzla Poslovna jedinica distribucije Gradačac. Bez struje će od 9 do 15 sati biti potrošači u ulicama Josipa Šibera i Nenavište.

Policijska stanica – u toku 24 sata evidentirano je 1 narušavanje javnog reda i mira. 

Radarske kontrole – za danas nema najavljenih radarskih kontrola.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 22 °C, atmosferski pritisak 988 mb, relativna vlažnost vazduha 70 %, puše slab vjetar I smjera brzinom 1 m/s. Vrijeme u Gradačcu stabilno, vedro, sunčano i topplo, a popodne postoji mogućnost kratkotrajnih lokalnih pljuskove u višim predjelima. Najviša dnevna temperatura vazduha danas od 30 do 32 °C.

Biometeorološka prognoza – Jutarnji sati biće ugodniji, sa odmicanjem dana je, usljed dodatnog porasta temperatura i sparnog vremena, kod osjetljivih osoba moguće jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Preporučljivo je suzdržavati se od težih aktivnosti, naročito poslije podne. Također, neophodno je provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja, uz pridržavanje uputa ljekara. (FHMZ)

Radio Gradačac

Izvorni tekst pročitajte na RADIOGRADACAC.ba